Over mij

Karin Hallegraeff-integratief kindertherapeut

“Niet de klacht, maar de kracht staat centraal”


Ik heb altijd al graag gewerkt met kinderen, zowel individueel als met groepen. Begonnen als gymnastiekdocent, ben ik sinds 2006 actief als integratief kindertherapeut. Ik geniet telkens weer van de kinderen en ouders die op mijn pad komen. Hierbij vind ik de verbinding tussen ouders, school en therapeut heel belangrijk.

In deze driehoek is het fijn als de neuzen dezelfde kant op staan. Ik heb de opleiding tot integratief kindertherapeut gedaan bij de Academie voor Psychotherapie. Ook deed ik de weerbaarheidstraining Rots en Water en geef ik sociale vaardigheidstrainingen.

Ruim veertien jaar werkte ik in Heemstede als integratief kindertherapeut, verbonden aan de praktijk IKKE. In al die jaren heb ik natuurlijk ook vele oudergesprekken gevoerd en contacten onderhouden met leerkrachten.

Dit mooie werk doet me telkens weer beseffen dat elk kind uniek is. Daarom is het zo belangrijk om te kijken naar wat dit specifieke kind met deze ouders in deze omgeving in deze tijd nodig heeft. Niet de klacht, maar de kracht staat centraal.

Zelf ben ik moeder van 3 kinderen, een zoon en 2 dochters, die al geruime tijd het huis uit zijn.

kindertherapie